Vår gode venn og kollega gjennom mange år, Terje Heggernes, døde søndag 7. mai etter en tids sykdom, 72 år gammel.

Terje viet sitt liv i solidaritetens tjeneste. Han var et utpreget organisasjonsmenneske, en systematiker full av klokskap og strategiske evner. Terje hadde en naturlig autoritet.

Han var handlekraftig og en mester i å se løsninger der andre så problemer. Han var en mann som ble lyttet til.

Som ung engasjerte han seg i freds- og edruskapsarbeid i ungdomsorganisasjonen Norges Godtemplar Ungdomsforbund (Juvente i dag). Han hadde mange verv og oppgaver og var en periode også en profilert og driftig forbundsleder.

Terje var en samfunnsbygger, en sosial entreprenør og en gründer. Hans store livsverk var oppbyggingen av bistands- og solidaritetsorganisasjonen FORUT. Terje ble ansatt som generalsekretær da organisasjonen ble stiftet i 1981 med hovedkontor på Gjøvik.

Her fikk han vist sitt unike organisasjonstalent, sterke pågangsmot og store gjennomføringskraft. Han var helt avgjørende for å utvikle FORUT til å bli en betydelig og høyt respektert aktør innen internasjonalt solidaritetsarbeid.

Terje var et ekstremt raust menneske, både privat, som venn og som sjef og medarbeider. Han var visjonær og hadde en unik evne til å inspirere og motivere alle rundt seg. Han skapte engasjement, arbeidsglede og en sterk lojalitet til felles oppgaver og mål.

Alle som møtte og ble kjent med Terje Heggernes, ble preget av hans urokkelige optimisme og tro på menneskers iboende kraft og evner. Han hadde en stor venneskare som nå har mistet en god venn og inspirator.

Terje vil bli dypt savnet. Men størst er savnet og sorgen for hans elskede kone Runa, sønnene Pål og Even og deres familier.

Vi takker for et nært, langt og varmt vennskap og lyser fred over Terje Heggernes sitt minne!