Teolog og ordinert prest Karen Sidsel Solberg døde 17.april 2023, 77 år. Karen Sidsel kom til verden på gården «Blak-Holo» i Ringsaker. Etter folkeskole, realskole og gymnas tok hun sin teologiutdannelse på Menighetsfakultet i Oslo.

Da undertegnede kom til Ringsaker i 1988, hadde hun prestetjeneste her. Et av de gode sporene hun satte i sin barndomskirke, Ringsaker kirke, også kalt «Landets fornemste sognekirke», var «Oppstandelsesmesse» hver påskemorgen kl.06.00. En tradisjon som fortsatt lever i beste velgående.

I forbindelse med spørsmålet om eget «Maria kapell» i Ringsaker kirke, hadde Karen Sidsel for noen år siden, et godt faglig foredrag om Maria kapellets historie, symbolske mening og liturgiske bruk.

Størstedelen av sin prestetjeneste hadde hun på andre sida av Mjøsa. Hun var ansatt og gjorde tjeneste som prest ved Sykehuset Innlandet, henholdsvis avdeling Reinsvoll og Gjøvik. Hun var Instituttprest ved Institutt for Sjelesorg Modum Bad, og de senere år var hun prostiprest i Toten prosti.

Underveis skrev Karen Sidsel flere bøker, bl.a. «Sjelesorg for barn» og «I tidens fylde». Den siste ble til gjennom en lang prosess i samarbeid med sin mann, kunstmaleren Henry Johan Henriksen. Prosjektet startet med at Karen Sidsel ble inspirert av sin manns bilder. Hun begynte å skrive tekster til bildene.

Henry ble syk og døde for noen år siden, før prosjektet var ferdig. Karen Sidsel følte at hun ville fullføre. Boka inneholder også tre vakre salmer, med tekst og melodi av Karen Sidsel. Disse ble til på sykehjemmet ved mannens sykeseng. Boka ble ferdig 2016. En svært vakker og innholdsrik bok. I ordets bokstavelige forstand, både poetisk og malerisk.

Den første teksten «I tidens fylde», som også er tittelen på boka, lyder første strofe;

«Livet er en reise i tid. Mennesket lengter mot en lysere strand - drømmer om et annet land - et håp som blinker.»

Etter en tids sykdom, sovnet Karen Sidsel stille inn, i troen på håpet, på Brumunddal Sykehjem.

Karen Sidsel Solberg var en eminent formidler, en god lytter og en trygg medvandrer.

Fred med Karen Sidsel sitt kjære minne.