Fotballagent Hasan Cetinkaya er i hardt vær etter avløsningene som knytter han til de kriminelle gjengene i Sverige.

Svenske Expressen og Fotball Stockholm hevder at Cetinkayas agentfirma, HCM, har forbindelser til den kriminelle underverdenen i Sverige.

Fabrikkerte løgner

I en e-post til nettstedene skriver Cetinkaya at det er snakk om fabrikkerte løgner helt uten kilder som kun baseres på alt annet enn fakta.

Koplinger til flere mennesker involvert i korrupsjon, mordbranner og skyteepisoder beskrives av de to nettstedene.

Gjengvold og kriminalitet har i flere år preget Sverige.

VG meldte om saken først i Norge.

– Hakeslepp

På sosiale medier har tidligere Raufoss-spiller, nå Malmö-spiller Lasse Berg Johnsen og flere svenske fotballstjerner som Emil Forsberg, Robin Olsen og John Guidetti kommet med støtteerklæringer til Cetinkaya.

Det får Aftonbladets kommentator Simon bank til å reagere kraftig.

– Jeg får helt hakeslepp. Her er det stjerner som ikke tviler når sjefen anklages for samarbeid med underverdenen, skriver Bank i kommentaren publisert 11. april.

Berg Johnsen delte et bilde av Cetinkaya med et lite hjerte på sin Instagram-profil da nyheten ble kjent.

– Jeg har ingen kommentar, sa Berg Johnsen til VG, og ønsket ikke å uttale seg ytterligere om hva han mente med Instagram-innlegget.

«De vil se deg gjøre det bra, helt til du gjør det bedre en dem» skriver den svenske stjernen John Guidetti.

«Du blir bare større og større», skrev Emil Forsberg.

«Endelig skred de fram, fotballstjernene som ikke bruker å ta stilling til saker. Endelig fant de et spørsmål som engasjerte så mye at de var tvunget til å agere. For når et agentselskap med kriminelle koplinger behøvde forsvar, kom det en masseutrykning» skriver tidligere Aftonbladet-journalist Oskar Månsson på Fotball Stockholm.