Henning Raae og Jørgen Pedersen var storfornøyde, og viste sin dype respekt ovenfor arbeidet Espen Haug og Gjøvik-Lyn har gjort på tampen av sesongen, tross alle hindringer de har hatt på veien.

Samtidig ser gutta seg fornøyde med Raufoss som endte på 9. plass under Jørgen Wålemarks første sesong som Raufoss-trener.

Hør ukens episode her:


Bærum ned

Det skulle likevel vise seg at det var et noe ukjent drama som skjedde i forkant av siste runde, som hadde stor påvirkning på Gjøvik-Lyns skjebne.

I runden før hvor Gjøvik-Lyn slo nettopp Bærum, må førstekeeper for Oslo-laget, Daniel Skretteberg ut med hjernerystelse etter duell med Jørgen Ninive Pettersen.

Skretteberg var naturligvis ikke klar igjen til skjebnekampen mot Strømmen, hvor Julius Skrefsrud fikk oppgaven å vokte buret i Bærums viktigste kamp for sesongen.

For lenge så det ut som de skulle berge uavgjort mort Strømmen, og dermed sende Gjøvik-Lyn ned, ettersom de lå under mot Sotra.

Men langt ute i andre omgang, skjer det en fotballkeeper frykter mest i verden. Et halvhjerta skudd glir gjennom fingrene på Skrefsrud, og Bærum taper, og rykker dermed ned.

En som viste lite sympati for Bærum etterpå, var Raae Fosslien.

– Jeg tror ikke folk forstår hvor genuint glad jeg er for at det var nettopp Bærum som rykke ned, og ikke Gjøvik, sa Fosslien etter en tirade mot det nye 3. divisjonslaget.

Toppidrett

På tampen av året er det også dags for å ta opp viktige tema, noe det også fantes rom for i ukens episode.

Raae Fosslien mener næringslivet i Gjøvik og Toten må spørre seg selv inn mot neste sesong – Skal vi ha toppidrett herover?

Dette etter en sesong hvor økonomien har preget overskriftene for begge de lokale toppklubbene i distriktet.

Selv om Fosslien er inhabil, da han elsker lokal fotball, mener han det må brettes opp armene, og jobbe hardere for å bevare toppidretten på den riktige sida av Mjøsa.

Hør tidligere episoder her: