Kreftforeningen ønsker å bidra til å unngå smittespredning av korona og gjør årets innsamlingsaksjon heldigital. I hele Vestoppland og Valdres og resten av landet skal russen, bygdekvinnene, bygdeungdommen, næringsliv, andre lag og foreninger være digitale bøssebærere for aksjonen som gjennomføres fra 6.-14. mars.

– Planen var opprinnelig å gjennomføre en dør til dør-aksjon med strenge smittevernregler, og erstatte bøssa og kontantene med Vipps. Men på grunn av en usikker og uoversiktlig smittesituasjon ønsker ikke Kreftforeningen å ta noen sjanser, og gjør aksjonen heldigital over hele landet, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen.

– Komitéene har opprettet en egen digital bøsse og har eget Vippsnummer som bøssebærerne kommer til å spre digitalt i sitt lokalmiljø, forklarer Jevnaker og legger til: – Vi håper at mange gir så det monner selv om de ikke får besøk av bøssebærerne på døra.

Pengene som samles inn under årets aksjon skal gå til forskning på kreftformer som få overlever.

– Noen kreftformer er det svært få som overlever. Det ønsker vi å endre på. Formålet er ekstra viktig nå som verdens helsesituasjon i stor grad er preget av koronapandemien. Kreft tar aldri pause, heller ikke under en pandemi. Derfor håper jeg alle vil vippse en gave til livsviktig kreftforskning, sier Jevnaker.

Slik kan du støtte Krafttak mot kreft 2021