Denne uken er Jørgen Pedersen vikar for Bardha Konjuhi, som til vanlig er det tredje medlemmet av podkasten «På ekte».

På grunn av OA- og Toten i dag-journalistens historikk med reality-TV, og at han nylig har vært med på innspillingen av Synnøve Skarbø sin podkast «Blind date med Synnøve», ble dating et naturlig tema også i På ekte.

– Reality er eneste måten jeg dater faktisk, sier Jørgen og gliser.

Hør hele episoden her:


Klarte ikke slippe folk inn

Mange husker kanskje Pedersen fra realityprogrammet «Love IRL» i 2022.

Der fikk han kjæreste som også ble samboer, men som tok slutt etter hvert. Likevel angrer han ikke på deltakelsen.

– Jeg er kjempeglad for at jeg var med på det. Helt siden jeg opplevde et drittbrudd da jeg var 18 år med utroskap og hele pakka, så har det gnagd på innsiden i mange år. Spesielt når man ikke har noen å snakke med om de følelsene, så vokste de inni meg og ble omgjort til et hat - ikke mot kvinner - men mot hvorfor noen kan gjøre noe så jævlig mot deg. Og litt hat mot livet også, forteller Pedersen åpent.

TV-programmet ble på mange måter redningen for journalisten.

– For å få ut disse følelsene så ble «Love IRL» min arena. Jeg vet at det er mange andre gutter som også har opplevd lignende situasjoner. Blitt såret i ungdomstiden eller tidlig 20-årene, og ikke klart å snakke om følelsene ordentlig.

For Pedersen ble det såpass ille at han i en lang periode på flere år unngikk å date.

– Jeg klarte ikke å bearbeide det, og tillate at andre mennesker skulle komme inn på meg. Så jeg isolerte meg selv i veldig mange år da jeg bodde i Oslo. Jeg brukte Love IRL for å få ut dette, og snakke om de tingene, sier han.

Avslører alt fra nytt datingprogram

Marthe og Hanna poengterer at Pedersen fortsatt virker å ikke date veldig mye, annet enn på TV eller radio.

– Hvorfor jeg må ha et TV-program for å snakke om følelsene mine vet jeg ikke. Men man får faktisk veldig gode psykologer med på kjøpet på de greiene der, forteller han og humrer.

Mer om datingopplevelsene til Jørgen, forskjellen på å date på TV og i virkeligheten, samt hvordan det gikk da han nylig datet i «radio-format» kan du høre i denne ukens episode av «På ekte».

Jentene klarte nemlig å fiske ut litt av hvert av informasjon.

– Nå avslører jeg jo alt, men jeg anbefaler folk å høre den, sier Pedersen om opptredenen i podkasten «Blind date med Synnøve».

Les også

Jordmor Mina (36) fikk selv fødselsskade: – Man skal vite at man er i de beste hender