Hans Markestad døde fredelig i sitt hjem natt til mandag den 14. august.

Hans var odelsgutt på Rambekk Gård. Rambekk Gård var en av de første gårdene som Gjøvik kommune eksproprierte for å utvikle nye næringsområder på 70-tallet.

Hans var en dyktig bonde, men etter ekspropriasjon hadde han ingen gård. Etter kort tid kjøpte Hans sammen med sin bror storgården Hovelsrud på Helgøya, som da hadde gått konkurs. Hans og Jens Ivar drev Hovelsrud til å bli en veldreven gård. Men etter tre år på Hovelsrud, måtte Hans og Jens Ivar forlate gården, fordi familien Olssøn tok igjen gården på odel

Hans valgte da å bli forretningsmann og har senere forvaltet verdiene fra Rambekk Gård, først med bilhandel, senere som eiendomsutvikler.

Med stor suksess har han etablert Mjøsbil AS, MMM Eiendom, Markestad Eiendom AS og Malterud Eiendom AS.

Selv har jeg hatt gleden av å samarbeide og eie selskaper sammen med Hans. Han så muligheter, og Hans sin analytiske evne var stor og praktiske erfaring fra bondeyrket var nyttig. Vi samarbeidet godt og det skapte gode resultater.

Gjennom god og dristig eiendomsforvaltning har Hans bidratt til at Gjøvik har fått flere nyetableringer og mange nye arbeidsplasser.

Sammen med sin kone Grethe har de holdt et hjem som var preget stor gjestfrihet. Hans og Grethe har en stor venneskare som vil savne den ekte gjøvikenseren. Hans var en person av «hel ved» med et stort og raust hjerte.