Vi har aldri før hatt verken så mange i jobb eller så mange jobber i Gjøvik som nå ved inngangen til 2024. 17.259 personer i Gjøvik var registrert i et arbeidsforhold ved nyttår, enten de har jobb i private bedrifter, i kommunen eller i statsforvaltningen.

På samme tid har det innad i kommunen heller aldri vært så mange jobber som nå. Ved nyttår kunne bedrifter og virksomheter i Gjøvik by 19.486 personer. Det siste kvartalet hadde en knallsterk vekst, med hele 260 nye arbeidsforhold innenfor kommunen.

Dette skjer samtidig med at det er et godt utbud av nye stillinger i kommunen vår. Et søk på Navs sider i skrivende øyeblikk viser 391 stillinger i 129 annonser. Utvider vi søket til å omfatte våre nabokommuner i Land og Toten, kan vi legge på ytterligere 279 stillinger i 124 andre annonser. Det er med andre ord fullt mulig å finne seg noe å gjøre i regionen vår!

Dette skjer samtidig som vi aner en bedring i boligmarkedet vårt. Eiendomsmeglere melder om litt mer fart i januar i år enn i januar i fjor. I disse dager ferdigstilles leilighetene på Nytorvet, salget fortsetter i Farverikvartalet og tomtene legges ut på Østby terasse. Vi har dessuten egne tomter klare, både til boligformål og næringsliv.

Selv om vi selvsagt har våre utfordringer, skal vi være glade for og stolte over at vi har disse resultatene! Jeg mener vi skal fortsette et godt samarbeid mellom offentlig sektor, næringslivet og frivillige organisasjoner som i fellesskap skaper et gunstig miljø for vekst. Vi i Gjøvikregionen har fortsatt mye å hente på samarbeid, og de tallene som Gjøvik kan vise til – er en styrke, også for våre nabokommuner. Akkurat som den veksten som vi nå ser i Raufoss industripark også er en styrke for Gjøvik og naboene til Vestre Toten.

Optimismen preger også de som vil etablere ny virksomhet i kommunen. Ser vi på tallene for de fire siste årene har vi i Gjøvik hatt 1835 nyetableringer, og det er mer enn de fem foregående årene, da tallet var 1541. Dette er svært motiverende tall for oss i lokalpolitikken.

Vi skal fortsette å drive en aktiv markedsføring av kommunen vår, slik at både gamle og nye innbyggere kan både bo, arbeide og investere her. Vårt arbeid for å tiltrekke oss oppmerksomhet og interesse, både lokalt, regionalt og nasjonalt skal fortsette – for det er mer å hente!