– Det blir en folkefest som vil trekke masse tilskuere. Kolbu var perfekt oppsett for oss. Jeg vet at de er et godt lag og at det blir tøft, men jeg vil møte de beste for å se hvor vis står. Derfor var Lillehammer, Ridabu og Kolbu de lagene jeg helst ville møte. De andre hadde vi slått, sa Rocky Lekaj til OA da oppsettet for den andre kvalifiseringsrunden til NM kom.

Se Skreia - Kolbu KK klokken 18.55 her:

OA-TV sender også oppgjøret FK Toten - Sander onsdag kveld. Den kampen starter 20.30 og spilles på Gjøvik stadion. Sander spiller i 5. divisjon og FK Toten bør ha gode muligheter til å ta seg til 1. runde i ordinære NM.

– Gis ikke ved dørene

Kolbu KKs nye signering, Knut Olav Veimodet, har stilt inn siktet før oppgjøret mo Skreia.

Han gleder seg enormt til sitt aller første skikkelige lokaloppgjør.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg forventer at det blir en tett og jevn batalje hvor det ikke gis ved dørene og at vi virkelig må jobbe for avansement, sier han.

Han mener det betyr ekstra mye å slå den lokale rivalen.

– Mest sannsynlig vil dette bli et lag vi skal kjempe mot i toppen av 4. divisjon i år, så slik sett vil det smake godt å eventuelt ta første stikk.

Veidmodet vil ikke sende noe muntlig stikk i retning konkurrentene på Skreia.

– Jeg foretrekker å la beina snakke for meg, sier han lurt.

Skal opprettholde målproduksjonen

Veimodet spilte mot Skreia for Valdres for to sesongen siden og kjenner til spillestilen. Han ble ikke overrasket over at det var de som rykket opp i fjor.

– Det hadde jeg forventet egentlig. Nå har det naturligvis skjedd mye siden den gang og bare siden sesongslutt hos Skreia, så er det nesten et nytt lag slik sett. Jeg regner med grunntanken er den sammen.

Veidmoet hadde et solid scoringssnitt mot Skreia sist.

– Det får vi prøve å opprettholde også i år, forteller han.

Gode kompiser til slutt

Lagene har virkelig rustet opp sine staller foran årets sesong i 4. divisjon.

Det ventes naturlig nok en kamp om opprykket mellom onsdagens duellanter, samt Gran og Lillehammer for å nevne noen.

Onsdag får vi en forsmak på hva vi har i vente når Skreia og Kolbu møtes til slaget om Østre Toten, der belønningen blir plass i norgesmesterskapet.

Tidligere Gjøvik-Lyn spiller Rocky Lekaj uttalte til OA da oppsettet ble kjent at det fort kan bl temperatur når lagene møtes.

– Slike kamper er herlige. Det er tøffe dueller, masse folk, litt hat og så er vi gode kompiser etterpå. Slik er fotballen, og det var for å oppleve det at jeg valgte å gå til Skreia også, sa han.

– Beste som kunne skje

Begge lag har rustet opp sine staller foran årets sesong.

Skreia har blant andre hentet nevnte Lekaj, Dag Alexander Olsen og Jonas Leenen.

Skreia-trener Pål Tallerud gleder seg til det brennhete lokaloppgjøret.

– Å møte Kolbu KK var vel noe av det beste som kunne skje i forhold til at det blir en kamp med stor interesse og mye folk. Det er moro. Jeg vet at det blir en tøff og vanskelig kamp mot et godt Kolbu-lag, sier han.

– Vi kommer til å vinne. Vi skal eie hjemmebanen vår, og det skal bli tøft for alle som kommer dit. Vi skal stå høyt å vinne kampen. Gran skal få det tøft, sier en selvsikker Rocky Lekaj.

Det ventes fullsatte tribuner og folkefest på Skreia idrettsplass når lagene møtes onsdag kveld.

Oppland Arbeiderblad er til stede og gir leserne alt om NM-kvaliken mellom Skreia og Kolbu KK.